BittBoy – Nytt liv för retro spel?

Många av oss växte upp med de klassiska Game Boy eller liknande 8-bitars system och spel. Vi kan titta tillbaka nu och se hur långt spelutvecklingen har kommit sedan då. Det är lätt att fokusera på grafiken men förmågan att utforma en berättelse har ökat drastiskt sedan de tiderna. Vi kan dock titta tillbaka med varma minnen, mycket är säkerligen nostalgi men det fanns någonting i simpelheten. Spelutvecklarna hade inte mycket att arbeta med och begränsningarna skapade kreativitet i hur berättelserna förmedlades. BittBoy är ett företag vars mål är att ge dig den retro upplevelsen.

BittBoy är en liten Game Boy liknande spelkonsol med 8-bitars grafik. De är designade för att du ska kunna stoppa dem i fickan och spela ”on the go”. De är otroligt små med storleken 6.8×9.9×1.3cm med en skärmstorlek på 2.2″.

Vi tror inte att BittBoy realistiskt kommer vara en revolutionär produkt inom spelindustrin men för oss som vill bära med oss en bit nostalgi är det vara en rolig produkt.

Retro gaming

Retro spel är en relativt populär nisch inom spelindustrin. Super Mario Maker är ett praktexempel på hur populärt retro spel har blivit bland en del fans. BittBoy är en liten men rolig pryl för oss som vill uppleva 8-bitars spel igen. För övrigt, om du vill uppleva de klassiska spelen men inte längre har tillgång till konsolen eller spelen kan du vända dig till en emulator. Det finns många olika emulatorer som gör det möjligt att ta del av klassikerna.

Om du är intresserad av en BittBoy så säljs de just nu från deras hemsida för $40 styck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *