Facebook tar hårdare ställning mot falska nyheter

Det är lätt att få en bild att falska nyheter är en sak presidenter klagar på oavsett om nyheterna är sanna eller falska. Dock är falska nyheter faktiskt ett ökande problem i nuläget. Med lättare kommunikation mellan människor har det gjort det svårare att få uppmärksamhet till vad vi nu ser som triviala nyheter. Det har då av en del organisationer och personer blivit populärare att sprida falska nyheter, få personer att reagera och öka trafik till din hemsida. Facebook har länge kämpat mot falska nyheter och de tar nu ytterligare ett steg framåt.

Facebook har redan tidigare förbjudit annonsörer att köra annonser som länkar till falska nyheter. Nu förbjuder Facebook de sidor som upprepande delar falska nyheter från att annonsera på hemsidan. Det har funnits sidor på Facebook som har byggt sin sida för att sprida falska nyheter till större grupper. Om du är orolig över att du ska bli avstängd från att annonsera efter att du av misstag delat en falska nyhet behöver du inte vara det. I samma blogginlägg sa Facebook att det finns möjlighet för sidor att få tillåtelse att annonsera på nytt igen om de slutar dela falska nyheter.

Det kommer antagligen vara bedömningar fall till fall om sidorna har medvetet eller omedvetet delat nyheter. Om du bara är godtrogen behöver du inte oroa dig om dina framtida annonser. Epidemin av missinformation kommer uppenbarligen inte sluta med Facebooks nya regler men det är ett steg i rätt riktning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *