Nytt företag försöker använda kråkor för att hålla rent i städer

Ett nytt företag från Nederländerna bestående av Ruben van der Vleuten och Bob Spikman hade tänkt använda kråkor för att hålla rent i städer. Idén bakom Croweded Cities är att belöna kråkor med mat när de samlar cigarettstumpar. De har byggt en maskin som ska känna av när kråkan släpper ner en cigarett i behållaren. Därefter släpper maskinen en belöning till kråkan.

Deras idé är inspirerad av Crow Box Kit. En liknande uppfinning som utvecklades av Joshua Klein. Crow Box fungerar på ett liknande sätt men är designad för att belöna kråkor när de samlar in mynt.

Om Crowded Cities eller Crow Box fungerar på en stor skala är någonting som kräver experimentation. Det enda sättet produkterna kommer fungera på stor skala är om kråkor har förmågan att lära varandra hur maskinerna fungerar. Crow Box presenterades i 2014 och har fortfarande inte gjorts tillgänglig eller fått nya uppdateringar, frågan är om Crowded Cities kommer lyckas eller om de följer Crow Boxs fotspår.

Nya smarta uppfinningar

Vi hör ofta nya företag presentera sig själva som världens räddare. Därför är det uppfriskande att höra om ett företag som använder teknik för att försöka lösa relativt små samhällsproblem. Om det första konceptet fungerar kommer det vara intressant att se Crowded Cities försöka skala upp sin produkt för att inkludera skräp utöver cigarettfimpar.

I dagsläget är produkten endast en prototyp och det återstår att se hur väl den är designad för kråkor. Kan de förstå hur den fungerar och sen lära andra kråkor?

Det är alltid inspirerande att se personer designa och bygga lösningar till problem som vi tidigare tacklat från en annan vinkel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *