Echo dot från Garmin till din bil – Använd Alexa ute på vägen

Garmin tillverkar en mängd olika tekniska prylar, från smarta armbandsur till undervattens prylar för båten och dykning. Deras senaste lansering är en Echo dot för din bil som var tillverkad i samarbete med Amazon. Du kommer nu kunna använda Alexa även i bilen för att t.ex. få vägledning till närmaste bensinstation. Bara för att det är en Echo dot i bilen betyder det inte att du inte är kopplad till ditt hemnätverk. Du kan därför nu använda Alexa i din bil för att kontrollera dina uppkopplade prylar i hemmet.

En väldigt basisk användning är att tända i hemmet innan du kommer fram. Däremot ser vi möjligheterna utöver det. Du kan t.ex. få möjligheten att från bilen öka värmen i huset medan du kör hem. På så sätt kan du förminska dina värmekostnader för huset och spara in en betydlig summa pengar över långa perioder.

Framtiden med Alexa?

Även om vi redan nu ser fler användningsområden för Alexa är det fortfarande ganska tidigt i utvecklingen. Strax efter avslöjandet av den nya produkten började önskemål komma in. En populär förfrågan är att använda Alexa för att rapportera bilister och trafikrisker till polisen. Alexa, Cortana, Siri och andra röststyrda assistenter kan förbättra aktiviteter som bilkörning där det förekommer onödigt många olyckor eftersom människor är distraherade av mobilen.

Troligtvis kommer den nya Echo dot inte magiskt minska alla olyckor på vägen men om förbättringen av röststyringen fortsätter kommer olyckorna absolut minska. Vem skulle inte föredra att få meddelande lästa till dig och prata in dina svar?

Samtidigt som många förfrågar efter fler integrationer mellan Alexa och appar är många oroliga över vad det här betyder. Amazon och andra stora företag samlar in data när vi använder deras produkter. Förhoppningsvis används datan för att förbättra röststyrningen men många är rädda över att de mer eller mindre spionerar på oss och spelar in våra konversationer. Det är inte en helt orimlig rädsla när vi nyligen fick nyheter om att Google Mini spelade in allting i en ägares hus. I det här fallet var det ett problem med hårdvaran som gjorde att Google Mini oavsiktligt spelade in allting. Däremot är företag oftast inte transparenta om hur datan används och det gör, förståeligt, många oroliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *