Nytt MicroSD från SanDisk slår rekord

SanDisk avslöjade sitt nyaste MicroSD kort under årets IFA konferens och det är en imponerande affär kan man minst säga. Kortet har en kapacitet på 400GB, kan läsa upp till 100MB/sekund och kommer med en 10-års garanti. SanDisk väntar inte länge med att lansera kortet och redan nu går det att köpa från deras hemsida eller från Amazon med ett pris på $250. Som det största kortet på marknaden just nu förväntar vi oss att priset kommer hålla sig på den nivån åtminstone ett par månader innan du kan hitta det billigare.

Den gruppen som är mest entusiastiska av det nya korten borde vara konsumenter som äger Android mobiler. Det nya MicroSD kortet är antagligen inte för många konsumenter då priset är för högt för många om du inte kräver det största lagringsutrymmet som finns för din mobil. Vi förväntar oss att de äldre varianter av MicroSD kort, 256GB och nedåt kommer sänkas i pris i samband med det nya avslöjandet. Nuvarande säljs 256GB MicroSD kort från SanDisk för $200 och vi förväntar oss att det priset kommer sjunka inom de kommande veckorna.

Utvecklingen av större lagringsutrymmen är otroligt positivt och vi ser fram emot utvecklingen följande detta avslöjandet. Större lagringsutrymme på mobilen tillåter andra utvecklare för t.ex. kamerorna i mobiler att tillverka bättre applikationer utan samma oro att större filer kommer negativt påverka konsumenterna.

Apple och iPhone

Frågan som alltid ställs vid lansering av större MicroSD kort är varför kan vi inte använda MicroSD med iPhones? Vi har under många år förväntat oss att Apple kommer annonsera att de stödjer MicroSD med sina nya modeller. Tyvärr verkar mobiljätten inte intresserad av att uppfylla sina användares önskning och vi förväntar oss inte att denna lanseringen kommer förändra deras policy. Om framtidens utveckling kommer förändra det återstår att se men vi har slutat hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *