iPhone X – Apples nyaste försök på innovation för mobiler

Apple höll under gårdagen sin årliga konferens där de presenterade ett gäng nya produkter och uppdateringar. De två höjdpunkterna var som förväntat deras nya iPhones. Vad som var förvånande var att det kommer nu inte bara iPhone 8 utan även iPhone X, Apples 10-årsjubileum sedan de lanserade sin första iPhone. Apples nya iPhone, iPhone 8, har inte fått en stående mottagning från konsumenter. Den har många förbättringar inom hårdvara i en mängd olika områden, batteri, kamera, skärm, med mera. Den helt nya trådlösa laddningen var inte heller en sensationell nyhet då många android mobiler har haft den förmågan i åratal nu.

iPhone 8 är ytterligare ett stort framsteg i mobilteknologi men de flesta utvecklingarna är bakom skärmen och det är förbättringar av hårdvara som konsumenter nu för tiden förväntar sig. Därför är mottagningen som iPhone 8 har fått inte förvånande. Däremot finns det mer ytligt att diskutera när det kommer till iPhone X.

Nytt experiment från Apple

Den uppenbara och tydligt kommunicerade egenskapen för iPhone X är hur hela framsidan bara är en skärm. Den traditionella iPhone knappen är borta och utrymmet för kameran och högtalare för samtal är väldigt liten. Fingeravtrycksläsaren är borta och Face ID är det nya systemet som ska göra det lätt att identifiera dig istället. Självklart var den nya förändringen mött med kritik från många som inte vill använda en bild för identifikation. Antagligen använder Apple 10-årsjubileumet som en möjlighet att experimentera med nya möjligheter. iPhone 8 följer den traditionella designen som en ren förbättring i prestanda från föregående modellen. Samtidigt används iPhone X som ett experiment för nya funktioner. Även iPhone X har trådlös laddning.

iPhone 8 säljs i den vanliga och plus varianten för 8,000 :- och 9,100 :- respektivt och kan förbeställas från 15 september (tillgängliga från 22 september).  iPhone X kommer kosta 11,500 :- och förbeställningar är möjliga från 27 oktober (tillgängliga från 3 november).

Om iPhone X kommer bli en succé eller inte återstår att se. Användningen och mottagningen av modellen kommer antagligen starkt påverka hur de kommande generationerna av iPhones blir designade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *