Olika typer av mattor för olika typer av rum

Det finns oändligt många olika typer av mattor ute på marknaden. Hur ska man kunna hitta rätt? Med så många olika material, typer, användningsområden och färger är det inte enkelt att veta var man ska vända sig.

Här kommer en liten guide med tips och råd för hur du enklare ska kunna välja och hitta rätt bland alla olika material som finns när det kommer till mattor.

Heltäckningsmattor

En heltäckningsmatta är en matta som – just det – täcker hela golvet. Oftast väldigt populärt hos amerikanerna men även hos holländare finner man ofta heltäckningsmattor. Denna typ av matta fungerar bra i trappor, sovrum, kontor och källare. Man får en skön känsla av att sätta ned fötterna på mattan när man vaknar på morgonen om man har en heltäckningsmatta i sovrummet.

Trasmatta

Trasmatta är en typ av matta som varit väldigt populär hos den svenska befolkningen. En klassisk och enkel matta som är funktionsduglig. Trasmattan kommer i många olika designer och färger vilket gör den till en typ av matta som många människor tycker om. Man får se upp så att de inte halkar undan när man går på mattan, det finns en liten risk.

Patchworkmattor

Mattor som är patchwork har blivit konstruerade med hjälp av olika bitar av orientaliska mattor. På detta viset så liknar mattan ett lapptäcke. Väldigt unika mattor som ger personlighet till ett rum.

Indoor/outdoor

Det här är mattor som går att använda både inomhus såväl som inomhus pga av deras utseende men även funktion. Väldigt trendigt.

Trappmatta

Det här är en matta som är utformad för att användas i trappan. Det är smart att lägga in matta i trappan eftersom det finns en halkrisk i trappan. Att halka i en klurig trappa kan vara väldigt ödesdigert. Man kan undvika skador genom att lägga in matta i trappan.

Viskosmatta

Viskosmatta är ett oftast väldigt snygga mattor. Akta dig för vätskor och smuts dock – de kan förstöra din fina matta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *