Bilskrot allt mer krävande

Vi lever i teknikens värld. Utvecklingen går ständigt framåt när det kommer till bilens utveckling. Samtidigt som produktionen av nya bilmodeller utvecklas och teknologin går framåt måste bilskrot hänga med i utvecklingen. I denna artikel diskuterar vi bilens teknologiska framfart och hur bilskrot ser ut idag.

Bilens utveckling

Bilen har utvecklats något enormt de senaste decennierna. Utvecklingen går ständigt framåt och vi ser allt fler bilar som drivs av elektricitet på gatorna numera, och allt färre bilar som drivs av fossila bränslen.

Hur kommer utvecklingen se ut om 10 år? 20 år? Det är en spännande fråga. Förr gick man och köpte sig en bil. Numera kan man både leasa bil eller välja att dela bil med andra personer. Tjänster som Bzzt och Uber gör det enkelt att ta sig omkring utan att behöva skaffa sig varken bil eller körkort. Självdrivande bilar testas för fullt runt om i världen. Vad kommer härnäst är frågan. Självdrivande bilar som du kan beställa via din smartphone?

Bilskrotningsbranschen

Bilskrot och processen som tar en bil från att vara just en bil till att ”bli bilskrot” – ser helt annorlunda ut jämfört med hur det såg ut för 10 år sedan. Allt större krav ställs när det kommer till teknik. Ännu större krav ställs på branschen att möta de miljökrav som blivit en realitet de senaste åren.

Bildemonteringsprocessen

Bilar återvinns till 95% genom att tömma vätskor, ta av säljbara delar, krossa glas och pressa karossen för återvinning. I framtiden hoppas man kunna få upp denna siffra högre och på det viset kunna fullt utnyttja resurserna.

Vad tycker du om bilskrot och dess utveckling?

Diskutera gärna i kommentarsfältet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *